Fantasy in vogelvlucht: een reis door de genres

In deze cursus van auteur Tais Teng word je op speelse wijze in vogelvlucht meegenomen door de werelden van de verbeeldingsliteratuur.

In deze cursus van auteur Tais Teng word je op speelse wijze in vogelvlucht meegenomen door de werelden van de verbeeldingsliteratuur. Fantasy is tenslotte heel wat meer dan de oogverblindende, maar akelig ongenaakbare prinsessen op eenhoorns, of de tovenaars met lange, witte baarden uit de klassieke fantasy.

Bij steampunk hangt de hemel bijvoorbeeld vaak vol zeppelins. In urban fantasy kan je onderbuurvrouw zomaar een spookvos of een kraai zijn, terwijl een vermomde elf in het tankstation naast de autosloperij werkt. Iets als Het Lied van IJs en Vuur mag op klassieke fantasy lijken, maar het is veel duisterder, vol bloed en modder, en schurkt eerder tegen historische fantasy aan.

Naast vele (sub)genres bespreekt Tais Teng ook verschillende magiesystemen en een heel scala aan bijzondere wezens die als inspiratie kunnen dienen om in je eigen wereld te gebruiken. Door middel van voorbeelden uit onder andere Thijs’ eigen werk zie je precies hoe de grootmeesters het doen. Zo leer je alle verschijningsvormen van het fantasygenre met hun eigen logica en sfeer herkennen, leer je hoe je ze met elkaar kunt vermengen, en krijg je handvatten om met je eigen verhalen aan de slag te gaan. De beste verhalen zijn immers vaak een mengeling van genres!

In elk van de zestien hoofdstukken zitten enkele schrijfoefeningen om je nieuwe kennis meteen uit te proberen. Deze cursus is geschikt voor iedereen die genrefictie wil schrijven, voor beginnende én gevorderde schrijvers die zich willen verdiepen in de subgenres van fantasy, sciencefiction en horror.

WAT GA IK LEREN?

  •  Een breed scala aan subgenres, elk met hun eigen stijl en eigenaardigheden
  •  Motieven en wezens uit verhalen van over de hele wereld
  •  Achtergrond en samenhang van alle verschillende subgenres

VOOR WIE IS DEZE CURSUS GESCHIKT?

  •  Iedereen die zich wil verdiepen in de subgenres van de fantasy, sciencefiction en horror
  •  Schrijvers die willen leren hoe verschillende subgenres in een verhaal door elkaar kunnen worden gebruikt

Cursus Inhoud

Uitklappen

Over de docent

Tais Teng

Tais Teng (14 april 1952) is behalve schrijver ook illustrator, decorschilder en beeldhouwer. Hij schrijft eigenlijk voor elke leeftijd, van het eerste spreukenboekje voor kleuterheksen tot gedegen handleidingen voor zeshonderdjarige dark lords. Hij heeft intussen zo’n honderdtien boeken geschreven, van fantasy, sciencefiction en griezel-boeken tot alternatieve geschiedenissen en Noorse mythologie-avonturen. Tais is genomineerd voor een zilveren griffel. Zijn sf-verhalen voor volwassenen zijn vergeleken met het werk van Jack Vance en Heinlein en geprezen als behorend tot de beste moderne sf die wereldwijd geschreven wordt. Vakanties brengt Tais het liefst onder water door. Zijn liefste wens is al jaren een mooi starwars-laserkanon, om bergtoppen mee te beeldhouwen.

1 Cursus

+3 ingeschreven
Niet ingeschreven
€ 129,00

Cursus Includes

  • 18 Hoofdstukken
  • 88 Lessen
  • Cursus Certificate